Urmărește-ne pe Facebook

Știri medicale din România

Afecțiuni care pot fi tratate cu ceapa roșie

Publicat

în

Atunci când vine vorba despre preparatele culinare, poate cel mai folosit produs este ceapa. Puține sunt rețetele în care să nu se folosească măcar o ceapă, dar această legumă se dovedește a fi de mare ajutor și atunci când vine vorba despre tratarea cu succes a anumitor afecțiuni. Ceapa roșie, folosită mai mult în bucătăria mediteraneană este o adevărată ”bombă de sănătate”, și se recomandă ă fie consumată crudă.

Reumatism

Specialiștii au analizat și au descoperit că avem de a face cu un diuretic natural, atunci când alegem să consumăm ceapă roșie. În acest fel, se elimină o cantitate mare de sodiu din organism, ceea ce înseamnă că este indicată să fie consumată de persoanele care suferă de gută, reumatism sau azotemie.

Dezinfectant natural

Puține remedii pe care ni le oferă natură se bucură de proprietățile dezinfectante care se regăsesc din plin în ceapa roșie. Gripa, dizenteria, dar și alte tipuri de infecții devin rapid o amintire dacă se consumă ceapă roșie. Și nici măcar nu este nevoie de cantități uriașe, ci doar 30 de grame zilnic, pe perioada bolii. Cantitatea este mică și poate fi consumată cu succes într-o salată plină de vitamine.

Tuse care nu mai trece

Sezonul rece este cunoscut pentru afecțiunile sale specifice. Multe dintre acestea vin ”la pachet” și cu o serie de simptome neplăcute, cum ar fi tusea persistentă. tuse persistentă. Și aici tot ceapa roșie își dovedește din plin eficiența. Este nevoie doar să apelezi la un remediu pe care ți-l poți face și singur, dar al cărui efect te va uimi cu siguranță. Astfel, dacă ai o tuse care parcă nu mai trece, este nevoie să amesteci cinci lingurițe de suc de ceapă roșie cu 7 – 8 lingurițe de miere. Timp de cinci zile, de trei ori pe zi, iar tusea se dă dusă.

Afte, pistrui sau negi

Și extern ceapa roșie se dovește extrem de eficientă. Astfel, dacă suferi de afte, pistrui sau negi, este suficient să tratezi zona afectată cu suc de ceapă roșie. Vei observa cum toate aceste probleme dispar rapid, așa că poți să le oferi și altora tratamentul care te-a ajutat pe tine.

Efect calmant

Chiar dacă pare greu de crezut, ceapa roșie este și excelent calmant. Persoanele care suferă frecvent de crize de nervi sau atacuri de panică se pot calma mult mai ușor dacă se folosește ceapa roșie. Tot ce trebuie să faci este să zdrobești o ceapă roșie și apoi să respiri în timp ce o ții cât mai aproape de nas. Chiar dacă pare un tratament ciudat, și nu crezi că are efect, poți încerca, pentru că efectul este unul instantaneu. Nimic mai simplu, și totul la îndemână, fără să fie nevoie de ceva tratamente cu medicamente.

Continue Reading
Publicitate
Apasă pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

InfoSano.ro

La naștere, ochii și creierul bebelușului nu sunt încă pe deplin dezvoltați. Pe măsură ce creierul se ...
mie, iul. 17, 2019, Vezi mai mult
Igiena strictă este una dintre condițiile de bază ale unei sarcini duse la bun sfârșit și ale ...
joi, iul. 04, 2019, Vezi mai mult
Cosmeticele BIO au prins tot mai multă amploare în rândul consumatoarelor de make-up și skincare, însă mai ...
lun, iul. 01, 2019, Vezi mai mult

MamaDeProfesie.ro

Majoritatea părinților sunt angajați cu normă întreagă, așa că grădinițele, creșele și centrele afterschool au devenit o parte integrantă ...
mie, iul. 17, 2019, Vezi mai mult

mWisho.ro

Cerceii pot fi aleși în funcție de mai multe criterii, cum ar fi forma feței, stilul ținutei, ...
lun, iul. 01, 2019, Vezi mai mult

Culinar

Caviarul este un produs alimentar premium, care constă în icrele peștilor. În funcție de peștele de la ...
lun, iul. 01, 2019, Vezi mai mult

Eu-Romania.org

Cauti un hotel pentru vacanta Iata de ce trebuie sa tii cont
Călătoriile sunt cea mai simplă modalitate de a ne relaxa și de a ne încărca bateriile. Rămâne ...
joi, iul. 04, 2019, Vezi mai mult

Concept-Casa.ro

Casa ta este locul în care îți petreci cel mai mult timp. Cu cât ai mai mult ...
mie, iul. 17, 2019, Vezi mai mult
Publicitate

Știri populare