Urmărește-ne pe Facebook

Știri medicale din România

Afecţiuni specifice cavităţii bucale

Publicat

în

Afecţiunile specifice cavităţii bucale sunt numeroase şi pot conduce la apariţia multor complicaţii. Doctorul Moraru Cosmin, fondatorul Clinicii Dentiko, vă aşteaptă împreună cu o echipă tânără de medici experimentaţi, pentru a vă asigura cele mai potrivite şi eficiente intervenţii stomatologice, în vederea tratării unor afecţiuni precum alveolita sau pericoronarita. Clinica este dotată cu aparatură de ultimă generaţie, care împletită cu experienţa şi dedicarea medicilor, va asigura tratarea şi vindecarea afecţiunilor specifice cavităţii bucale.

Ce este alveolita

Alveolita este o  afecţiune specifică pereţilor alveolari şi a ţesuturilor parodontale restante, care aveau rolul de a fixa  dintele în alveolă. Apare ca o complicaţie a extracţiei dentare.

Alveolita poate apărea în urma unei extracţii laborioase, în timpul căreia a fost traumatizată  mucoasa sau au fost afectaţi  pereţii osoşi, se poate instala  din cauza unor infecţii preexistente sau a unui pansament compresiv intraalveolar ţinut prea mult timp. De asemenea, alveolita mai poate fi şi  rezultatul acţiunii vasoconstrictorilor care pot scădea  fluxul sangvin către alveola dentară. Alveolita apare la 2-3 zile de la efectuarea extracţiei, ca rezultat al neformării cheagului de sânge,  sau al eliminării acestuia din interiorul alveolei, şi se manifestă prin durere care iradiază spre zona auriculară şi temporală. Rolul cheagul de sânge din interiorul alveolei este acela  de a proteja osul de infecţie, urmând a se transforma, în final, în ţesut osos.

Cum se tratează alveolita

Medicii Clinicii Dentiko vin în întâmpinarea pacienţilor cu apartură performantă şi cu multă experienţă.  În tratarea alveolitei, medicii  vor  îndepărta cheagul de sânge infectat care a condus la instalarea afecţiunii, şi  vor  chiureta alveola, în vederea producerii sângerării pereţilor alveolari, pentru a se forma un nou cheag de sânge. Alveola  va fi spălată cu substanţe uşor antiseptice şi  se vor  aplica antibiotice şi anestezice locale, pentru a ameliora durerea.

În  tratarea  alveolitei, medicii  pot include şi administrarea de analgezice, antiinflamatoare şi antibiotice.

Ce este pericoronarita

Pericoronarita este infecţia  localizată la nivelul coroanei molarilor de minte. Se instalează  în contextul unui molar care erupe incomplet sau anormal. Afecţiunea este favorizată şi de  înmulţirea  în jurul gingiei şi a coroanei molarului,  a  stafilococilor, streptococilor sau a altor tipuri de bacterii.

Cum se tratează pericoronarita

Pericoronarita se manifestă prin  durere care se poate extinde de-a lungul arcadei, prin  imposibilitatea de a deschide gura,  tumefacţia şi înroşirea  gingiei,  formarea unei pungi de puroi şi o respiraţie neplăcută. Complicaţiile generate de pericoronarita netratată,  pot  favoriza pierderea molarului.

Pentru  formele uşoare, medicul va recomanda un tratament local, şi anume, aplicarea  de substanţe care vor dezinfecta locul. Cazurile severe, în care  se contată prezenţa puroiului, impun  un drenaj,  administrarea de antibiotice şi antiinflamatoare, plus un detartraj dacă este necesar.

Pericoronarita se tratează în timp, dezinfectarea zonei necesitând mai multe vizite la cabinetul stomatologic,  iar  tratamentului medicamentos având nevoie de câteva zile pentru a acţiona.

Echipa de medici a Clinicii Dentiko, vine în ajutorul pacienţilor cu tratemente stomatologice la cele mai înalte standarde, astfel încât  nicio afecţiune  să nu genereze complicaţii, sigurându-se astfel  vindecarea.

Continue Reading
Publicitate
Apasă pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

InfoSano.ro

La naștere, ochii și creierul bebelușului nu sunt încă pe deplin dezvoltați. Pe măsură ce creierul se ...
mie, iul. 17, 2019, Vezi mai mult
Igiena strictă este una dintre condițiile de bază ale unei sarcini duse la bun sfârșit și ale ...
joi, iul. 04, 2019, Vezi mai mult
Cosmeticele BIO au prins tot mai multă amploare în rândul consumatoarelor de make-up și skincare, însă mai ...
lun, iul. 01, 2019, Vezi mai mult

MamaDeProfesie.ro

Majoritatea părinților sunt angajați cu normă întreagă, așa că grădinițele, creșele și centrele afterschool au devenit o parte integrantă ...
mie, iul. 17, 2019, Vezi mai mult

mWisho.ro

Cerceii pot fi aleși în funcție de mai multe criterii, cum ar fi forma feței, stilul ținutei, ...
lun, iul. 01, 2019, Vezi mai mult

Culinar

Caviarul este un produs alimentar premium, care constă în icrele peștilor. În funcție de peștele de la ...
lun, iul. 01, 2019, Vezi mai mult

Eu-Romania.org

Cauti un hotel pentru vacanta Iata de ce trebuie sa tii cont
Călătoriile sunt cea mai simplă modalitate de a ne relaxa și de a ne încărca bateriile. Rămâne ...
joi, iul. 04, 2019, Vezi mai mult

Concept-Casa.ro

Casa ta este locul în care îți petreci cel mai mult timp. Cu cât ai mai mult ...
mie, iul. 17, 2019, Vezi mai mult
Publicitate

Știri populare