Urmărește-ne pe Facebook

Știri medicale din România

Aproape 30.000 de pacienți, tratați într-un an la Institutul Oncologic Cluj-Napoca

Publicat

în

O statistică impresionantă a dat publicității conducerea Institutului Oncologic din Cluj-Napoca. Astfel, pe perioada unui an de zile, aici au fost tratați aproximativ 26.000 de pacienți. De asemenea, în aceeași perioadă au mai fost efectuate 109.421 de servicii spitalicești și peste 8.200 de intervenții chirugicale de natură oncologică.

Aproape 90 de ani de existență

Anul viitor Institutul Oncologic Cluj-Napoca va împlini 90 de ani de existență, fiind printre primele institute cu profil similar care s-au înființat în Europa. Evident, este cea mai important instituție cu profil oncologic din țară și în plus, este prima şi singura instituţie de profil acreditată european.

Cancerul nu alege

Cancerul este considerată, pe drept cuvânt, poate cea mai gravă dintre afecțiunile cu care se confruntă omul, pentru că șansele de supraviețuire sunt destul de reduse. După cum susțin ți specialiștii, cancerul este o boală care nu alege: atacă deopotrivă adulți, copii, vârstnici. La Institutul Oncologic Cluj-Napoca cele mai frecvente intervenții oncologice au avut loc pentru cancerul la sân, cel de col uterin, cancerele urologice și cele colo-rectale.

Boala descoperită prea târziu

Din păcate, românii nu sunt prea atenți în ceea ce privește starea de sănătatea proprie. De multe ori simptomele unei adtfel de afecțiuni sunt ignorate și ajung la medic atunci când este prea târziu. Atunci primesc diagnosticul dur, cancer, încep și tratamentul, dar din păcate, de multe ori șansele de reușită sunt mici. Este și motivul pentru care România se află pe locul 9 în Europa referitor la decesul cauzat de cancer.

Tipuri de cancer

Cancerele de sân, colon sau pulmonar sunt cele care fac ravagii în rândul românilor. Aceștia aleg să se prezinte la medic abia atunci când nu mai suportă simptomele, susțin specialiștii, care atrag atenția că o astfel de conduită nu este cea corectă. Din păcate, prea puțini sunt românii care au cu adevărat grijă de starea lor de sănătate, fiind atenți la toate semnalele prin care organismul îi avertizează că este ceva care nu funcționează tocmai bine acolo, în interior.

O șansă la viață

Depistate de la primele simptome, majoritatea tipurilor de cancer oferă șanse mai mari de supraviețuire celor care suferă de această afecțiune. De aceea este important ca simptomele de orice fel să nu fie ignorate. Dacă protocoalele de tratament sunt începute cât mai devreme și mai ales, sunt și respectate cu strictețe, medicii specialiști în oncologie dau asigurări că și unele dintre cele mai grave tipuri de cancer, precum cel pulonar, de colon sau la sân pot fi vindecate.

 

Continue Reading
Publicitate
Apasă pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

InfoSano.ro

La naștere, ochii și creierul bebelușului nu sunt încă pe deplin dezvoltați. Pe măsură ce creierul se ...
mie, iul. 17, 2019, Vezi mai mult
Igiena strictă este una dintre condițiile de bază ale unei sarcini duse la bun sfârșit și ale ...
joi, iul. 04, 2019, Vezi mai mult
Cosmeticele BIO au prins tot mai multă amploare în rândul consumatoarelor de make-up și skincare, însă mai ...
lun, iul. 01, 2019, Vezi mai mult

MamaDeProfesie.ro

Majoritatea părinților sunt angajați cu normă întreagă, așa că grădinițele, creșele și centrele afterschool au devenit o parte integrantă ...
mie, iul. 17, 2019, Vezi mai mult

mWisho.ro

Cerceii pot fi aleși în funcție de mai multe criterii, cum ar fi forma feței, stilul ținutei, ...
lun, iul. 01, 2019, Vezi mai mult

Culinar

Caviarul este un produs alimentar premium, care constă în icrele peștilor. În funcție de peștele de la ...
lun, iul. 01, 2019, Vezi mai mult

Eu-Romania.org

Cauti un hotel pentru vacanta Iata de ce trebuie sa tii cont
Călătoriile sunt cea mai simplă modalitate de a ne relaxa și de a ne încărca bateriile. Rămâne ...
joi, iul. 04, 2019, Vezi mai mult

Concept-Casa.ro

Casa ta este locul în care îți petreci cel mai mult timp. Cu cât ai mai mult ...
mie, iul. 17, 2019, Vezi mai mult
Publicitate

Știri populare