Urmărește-ne pe Facebook

Știri medicale din România

Aproape 30.000 de pacienți, tratați într-un an la Institutul Oncologic Cluj-Napoca

Publicat

în

O statistică impresionantă a dat publicității conducerea Institutului Oncologic din Cluj-Napoca. Astfel, pe perioada unui an de zile, aici au fost tratați aproximativ 26.000 de pacienți. De asemenea, în aceeași perioadă au mai fost efectuate 109.421 de servicii spitalicești și peste 8.200 de intervenții chirugicale de natură oncologică.

Aproape 90 de ani de existență

Anul viitor Institutul Oncologic Cluj-Napoca va împlini 90 de ani de existență, fiind printre primele institute cu profil similar care s-au înființat în Europa. Evident, este cea mai important instituție cu profil oncologic din țară și în plus, este prima şi singura instituţie de profil acreditată european.

Cancerul nu alege

Cancerul este considerată, pe drept cuvânt, poate cea mai gravă dintre afecțiunile cu care se confruntă omul, pentru că șansele de supraviețuire sunt destul de reduse. După cum susțin ți specialiștii, cancerul este o boală care nu alege: atacă deopotrivă adulți, copii, vârstnici. La Institutul Oncologic Cluj-Napoca cele mai frecvente intervenții oncologice au avut loc pentru cancerul la sân, cel de col uterin, cancerele urologice și cele colo-rectale.

Boala descoperită prea târziu

Din păcate, românii nu sunt prea atenți în ceea ce privește starea de sănătatea proprie. De multe ori simptomele unei adtfel de afecțiuni sunt ignorate și ajung la medic atunci când este prea târziu. Atunci primesc diagnosticul dur, cancer, încep și tratamentul, dar din păcate, de multe ori șansele de reușită sunt mici. Este și motivul pentru care România se află pe locul 9 în Europa referitor la decesul cauzat de cancer.

Tipuri de cancer

Cancerele de sân, colon sau pulmonar sunt cele care fac ravagii în rândul românilor. Aceștia aleg să se prezinte la medic abia atunci când nu mai suportă simptomele, susțin specialiștii, care atrag atenția că o astfel de conduită nu este cea corectă. Din păcate, prea puțini sunt românii care au cu adevărat grijă de starea lor de sănătate, fiind atenți la toate semnalele prin care organismul îi avertizează că este ceva care nu funcționează tocmai bine acolo, în interior.

O șansă la viață

Depistate de la primele simptome, majoritatea tipurilor de cancer oferă șanse mai mari de supraviețuire celor care suferă de această afecțiune. De aceea este important ca simptomele de orice fel să nu fie ignorate. Dacă protocoalele de tratament sunt începute cât mai devreme și mai ales, sunt și respectate cu strictețe, medicii specialiști în oncologie dau asigurări că și unele dintre cele mai grave tipuri de cancer, precum cel pulonar, de colon sau la sân pot fi vindecate.

 

Continue Reading
Publicitate
Apasă pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

InfoSano.ro

Procedura de recoltare a celulelor stem ombilicale are loc imediat după venirea pe lume a bebelușului și ...
mar, apr. 02, 2019, Vezi mai mult
Mai ales în ultima perioadă, aflăm cât de mult bine ne poate face un regim alimentar bogat ...
mar, apr. 02, 2019, Vezi mai mult
Importanța echipamentului utilizat la locul de muncă este semnificativă, atât prin prisma cerințelor pe care jobul tău ...
lun, apr. 01, 2019, Vezi mai mult

MamaDeProfesie.ro

Când şi de ce ar trebui să folosim tampoanele de sân Recomandăm cumpărarea tampoanelor de sân înainte ...
mar, apr. 23, 2019, Vezi mai mult

mWisho.ro

Ochelarii reprezintă de multă vreme un accesoriu care nu trebuie să lipsească din garderobă. Indiferent că ne ...
joi, apr. 11, 2019, Vezi mai mult

Culinar

Începutul verii este un prilej bun pentru a le face copiilor un cadou util, dar și gustos. ...
lun, mart. 25, 2019, Vezi mai mult

Eu-Romania.org

Astăzi e aproape imposibil să ne imaginăm sărbătorile de Paști fără renumitul coș pascal. Însă darul nu ...
lun, mart. 25, 2019, Vezi mai mult

Concept-Casa.ro

Te gândești să-ți iei o centrală sau s-o schimbi pe cea veche? Află care sunt cele 5 ...
mar, apr. 23, 2019, Vezi mai mult
Publicitate

Știri populare