Urmărește-ne pe Facebook

Știri medicale din România

Ce activități putem face pentru dezvoltarea motricității fine?

Publicat

în

Ce activități putem face pentru dezvoltarea motricității fine

Unul dintre cele mai simple lucruri pe care le putem face pentru a ne pregăti copiii pentru grădiniță, sfat adresat și de către specialiștii de la la prima grădiniță online din România, este să le oferim o mulțime de oportunități de a-și dezvolta abilitățile motorii fine!

Ce activități putem face pentru dezvoltarea motricității fine

Iată câteva activități simple pe care le puteți pregăti pentru a dezvolta această abilitate:

Ce sunt abilitățile motorii fine?

Când folosim abilități motorii fine, folosim mușchii mici din mâini și degete. Aceste abilități motorii fine ne permit să folosim foarfecele în mod eficient, să ținem corect un creion și să manipulăm lucruri precum nasturi și fermoare, să deschidem cutii și să construim cu lucruri precum plăci magnetice, LEGO și chiar să facem lucruri precum puzzle-uri sau să mâncăm alimente mici, precum mazărea.

Cum dezvoltăm atenția și îndemânarea?

Un obiect simplu de uz casnic poate fi folosit pentru o mulțime de activități motorii fine! Tăiați niște paie în lungimi mai mici și invitați-l pe micul vostru să le introducă pe un șiret mai lung.

Un copil mai mare ar putea crea modele simple folosind paie colorate diferite și poate practica numărarea în timp ce bucățile de  paie alunecă pe șiret.

Cum ne ajută plastilina?

Plastilina este cel mai utilizat material pentru dezvoltarea motricității fine, fiind ușor de folosit, ingenioasă și accesibilă. Cel mai important lucru este că poți creea orice cu plastilina, de la lucruri simple cum ar fi mingi, fructe, legume, până la omuleți, animăluțe în jurul cărora putem creea povești, acest lucru stimulând nu doar motricitatea fină, ci și creativitatea.

Cum folosim pipeta?

Pipetele sunt destul de ușor de folosit pentru a dezvolta abilitățile motorii fine copiilor! Adăugând câteva castroane sau cani cu apă colorată (doar cu niște coloranți alimentari), micii noștri curioși pot începe să exploreze amestecul de culori! Este nevoie de puțină practică pentru a trage cu succes apă în pipetă  și apoi pentru a o elibera într-un alt recipient, astfel încât acesta este unul dintre modurile preferate de a încuraja dezvoltarea motricității fine la preșcolari.

Cum tranferăm lucrurile dintr-un recipient în altul?

Adăugând o mică lingură la o tavă senzorială, puteți să-l încurajați pe micul vostru elev să își dezvolte abilitățile motorii fine pe măsură ce scoate și transferă dintr-un loc în altul! Pe tavă se pot pune boabe de orez, porumb, grâu, făină și copilul va trebui să transfere aceste lucruri într-un recipient pentru cuburile de gheață. Acest lucru va ajuta copilul să-și dezvolte coordonarea mână-ochi pe măsură ce joaca va continua!

Cum tranferăm cu penseta?

Penseta este un instrument fantastic pentru dezvoltarea motricității fine. Putem pune într-o tavă diferite figurine mici din plastic și învățăm copilul să le ”prindă” și să le transfere în altă tavă cu ajutorul pensetei.

Cum ne ajută cârligele pentru rufe în dezvoltarea motricității fine?

Cârligele sunt un instrument excelent pentru întărirea mușchilor de la degetele mâinilor. Putem invita copilul să le fixeze și să le scoată de pe marginea unei găletușe de plastic.

După cum puteți observa, este atât de ușor să creați un joc simplu cu scopul de a dezvolta abilități motorii fine! Există atât de multe articole în casele noastre pe care le putem folosi pentru dezvoltarea motricității fine!

Continue Reading
Publicitate
Apasă pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

InfoSano.ro

[wp_rss_multi_importer category=”5″ hdsize=”20px” maximgwidth=”100″ morestyle=”…” showdate=”0″ showgroup=”0″ windowstyle=”2″ thisfeed=”1″ maxperpage=”3″ nofollow=”0″ excerptlength=”17″ mytemplate=”clean_separated.php” cachetime=”20″]

MamaDeProfesie.ro

[wp_rss_multi_importer category=”1″ hdsize=”20px” maximgwidth=”100″ morestyle=”…” showdate=”0″ showgroup=”0″ windowstyle=”2″ thisfeed=”1″ maxperpage=”1″ nofollow=”0″ excerptlength=”17″ mytemplate=”clean_separated.php” cachetime=”20″]

mWisho.ro

[wp_rss_multi_importer category=”4″ hdsize=”20px” maximgwidth=”100″ morestyle=”…” showdate=”0″ showgroup=”0″ windowstyle=”2″ thisfeed=”1″ maxperpage=”1″ nofollow=”0″ excerptlength=”17″ mytemplate=”clean_separated.php” cachetime=”20″]

Culinar

[wp_rss_multi_importer category=”6″ hdsize=”20px” maximgwidth=”100″ morestyle=”…” showdate=”0″ showgroup=”0″ windowstyle=”2″ thisfeed=”1″ maxperpage=”1″ nofollow=”0″ excerptlength=”17″ mytemplate=”clean_separated.php” cachetime=”20″]

Eu-Romania.org

[wp_rss_multi_importer category=”2″ hdsize=”20px” maximgwidth=”100″ morestyle=”…” showdate=”0″ showgroup=”0″ windowstyle=”2″ thisfeed=”1″ maxperpage=”1″ nofollow=”0″ excerptlength=”17″ mytemplate=”clean_separated.php” cachetime=”20″]

Concept-Casa.ro

[wp_rss_multi_importer category=”3″ hdsize=”20px” maximgwidth=”100″ morestyle=”…” showdate=”0″ showgroup=”0″ windowstyle=”2″ thisfeed=”1″ maxperpage=”1″ nofollow=”0″ excerptlength=”17″ mytemplate=”clean_separated.php” cachetime=”20″]

Publicitate

Știri populare