Urmărește-ne pe Facebook

Știri medicale din România

Ce opțiuni există pentru înlocuirea dinților?

Publicat

în

Foarte multe persoane se prezintă la medicul dentist atunci când problema lor dentară este atât de gravă încât singura soluție este extracția dintelui bolnav. Apoi, inevitabil apar o serie de întrebări. Unii se întreabă dacă este obligatoriu să înlocuiască dintele extras, alții se gândesc care este cea mai convenabilă opțiune pentru înlocuirea dintelui, în timp ce alții preferă cea mai ieftină opțiune.

Întâi de toate, este esențial să înlocuiți un dinte extras și asta cât mai curând posibil. Gândiți-vă că un dinte scos lasă în urma sa un gol în dantură, iar acest gol înseamnă că ceilalți dinți se pot deplasa cu timpul, afectându-vă felul în care mușcați și felul în care mestecați. Atunci când un dinte este scos și nu îl înlocuiți, înseamnă că veți pune mai multă presiune pe ceilalți dinți. În cele din urmă, un dinte extras și neînlocuit poate duce la tot felul de boli gingivale și carii dentare.

Care sunt opțiunile disponibile pentru înlocuirea unui dinte?

Există mai multe opțiuni disponibile pentru înlocuirea unui dinte, însă întotdeauna alegerea va fi făcută în funcție de numărul de dinți care trebuie extrași și de locul unde se află în gură.

În general, se poate vorbi despre trei modalități principale de a înlocui un dinte extras, și anume proteză parțială, punte dentară și implant.

Proteza parțială

Proteza parțială este un suport cu unul sau mai mulți dinți falși. Poate fi din plastic sau dintr-o combinație de metal și plastic. Protezele parțiale din plastic sunt mai puțin costisitoare, dar dacă nu sunt elaborate cu mare atenție pot deteriora și mai mult dantura.

Pe de altă parte, protezele parțiale din metal sunt fabricate dintr-un aliaj de cobalt și crom și sunt mai rezistente, dar și ceva mai scumpe. Medicul dentist vă poate recomanda cel mai bun tip de proteză parțială, în funcție de starea celorlați dinți. În cele mai multe cazuri, o proteză parțială metalică oferă un rezultat superior.

Punte dentară

Puntea dentară este o alternativă la proteza parțială și, de obicei, este folosită când sunt mai puțini dinți care trebuie înlocuiți sau când dinții care urmează să fie extrași se află doar pe o parte a gurii. O punte dentară presupune tratarea și șlefuirea dinților care se învecinează cu dintele care urmează să fie extras. Practic, puntea dentară va fi formată din coroane care vor acoperi dinții vecini și un dinte fals întreg care va înlocui dintele extras.

O punte dentară se realizează în laboratorul tehnicianului dentar, iar apoi întreaga punte va fi cimentată cu un adeziv special. Spre deosebire de proteza parțială, puntea dentară nu poate fi scoasă. Puteți beneficia de o punte dentară doar dacă aveți dinți suficienți de puternici, cu suport osos bun.

Punțile dentare sunt realizate din porțelan și metale prețioase. Uneori, se folosesc și alte metale neprețioase pentru un plus de rezistență. Este bine de știut că toate aceste tipuri de metale sunt compatibile cu organismul uman. Există, de asemenea, punți dentare fabricate din porțelan foarte rezistent și durabil, precum și coroană metalo-ceramică cu aspect foarte natural.

Mai apoi, multe persoane se întreabă dacă pot beneficia de o punte dentară imediat după extracția dintelui. Trebuie să știți că poate dura până la 6 luni pentru ca gingiile să se vindece în mod corespunzător după o extracție. Asta înseamnă că este posibil să aveți nevoie de o proteză temporară înainte ca puntea dentară să fie montată.

Implant dentar

Implantul dentar este a treia opțiune și cea mai scumpă pentru înlocuirea dintelui extras. În acest caz, medicul dentist va monta o rădăcină artificială în osul maxilarului, după care va plasa o punte dentară sau o coroană metalo-ceramică.

În consecință, înlocuirea dinților care nu mai pot fi salvați prin diferite tratamente este esențială pentru sănătatea întregii danturi, dar și a întregului organism. Implantul dentar, protezele și coroanele dentare sunt opțiuni care trebuie analizate foarte bine împreună cu medicul dentist. Din momentul în care părăsiți cabinetul medicului dentist cu o nouă dantură, nu uitați că aceasta necesită aceeași îngrijire sporită la fel ca un dinte natural.

Continue Reading
Publicitate
Apasă pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

InfoSano.ro

Aparatele dentare sunt tot mai mult în atenția persoanelor care vor să își perfecționeze zâmbetul, lucru datorat ...
lun, nov. 11, 2019, Vezi mai mult
Hemangiomul este o tumoare benignă (necanceroasă) care apare la nivelul pielii, sub forma unei aglomerări de vase ...
vin, nov. 08, 2019, Vezi mai mult
Lentilele de contact reprezintă o soluție mult mai comodă pentru a corecta problemele de vedere, spre deosebire ...
mar, nov. 05, 2019, Vezi mai mult

MamaDeProfesie.ro

Copiii sunt minunile din viața noastră, iar timpul petrecut alături de ei este mereu o adevărată gură de aer ...
vin, nov. 08, 2019, Vezi mai mult

mWisho.ro

Farmaciile online reprezintă cea mai bună opțiune a ta atunci când vine vorba de produse de brand ...
mar, nov. 05, 2019, Vezi mai mult

Culinar

Cu toții am auzit de caviar și îl asociem involuntar cu luxul și rafinamentul. De altfel, în ...
vin, nov. 01, 2019, Vezi mai mult

Eu-Romania.org

Antalya antică este poarta de est de pe Coasta Turcoaz. Dacă încă nu ești hotărât dacă să ...
mie, oct. 09, 2019, Vezi mai mult

Concept-Casa.ro

Sursa foto: neakaisa.ro Nu e ușor să amenajezi o baie, mai ales atunci când încăperea nu este ...
vin, nov. 08, 2019, Vezi mai mult
Publicitate

Știri populare