Urmărește-ne pe Facebook

Știri medicale din România

Cele mai importante beneficii pentru sănătate a becurilor LED

Publicat

în

Foarte multe cercetări arată că iluminarea cu LED prezintă caracteristici mult mai benefice pentru sănătatea și siguranța globală în comparație cu corpurile de iluminat fluorescente, cu incandescență sau cu halogen.

În cadrul tuturor cercetărilor desfășurate, s-au luat în calcul o serie de caracteristici generale ale corpurilor de iluminat care pot afecta starea de sănătate, inclusiv efectul de pâlpâire a becurilor, zgomotul pe care îl produc, căldura pe care o emit, precum și substanțele toxice din compoziție.

Din toate aceste cercetări, corpurile de iluminat cu LED oferă cele mai mari beneficii stării noastre de sănătate.

Corpurile de iluminat cu LED nu pâlpâie

Iluminarea cu LED nu prezintă acel efect de pâlpâire, deoarece, în mod obișnuit, este alimentată de o tensiune constantă. În schimb, corpurile de iluminat care funcționează cu sisteme de curent alternativ, mai devreme sau mai târziu, încep să pâlpâie. Și becurile vechi incandescente, precum și becurile fluorescente au acel efect de pâlpâire, care deranjează percepția ochiului uman și provoacă o serie de probleme.

Cele mai frecvente afecțiuni asociate cu becurile care pâlpâie includ dureri de cap, vedere încețoșată sau mușchi oculari tensionați, precum și disconfortul general al ochilor. Studiile arată că expunerea la becuri care nu pâlpâie scade cu mai mult de 50% simptomele mai sus menționate.

În plus, efectul stroboscopic cauzat de becurile care pâlpâie, reprezintă o adevărată amenințare pentru cei care lucrează în anumite medii de lucru, cu piese în mișcare sau cu alte echipamente. De exemplu, atunci când obiectele se mișcă sau se rotesc rapid, becurile care pâlpâie le face să pară că se mișcă mai lent decât viteza lor reală – pot chiar să apară staționare dacă obiectul se mișcă la aceeași viteză ca frecvența cu care pâlpâie becul. Acest lucru ar putea reprezenta un pericol pentru siguranță dacă cineva crede în mod eronat că echipamentul era staționar sau că se mișca încet.

Prin urmare, corpurile de iluminat cu LED, așa cum sunt lustre LED, aplice LED, spoturi, plafoniere sau benzi luminoase LED reduc efectele negative asupra sănătății, precum și riscurile de siguranță asociate cu pâlpâirea becurilor incandescente și fluorescente.

Corpurile de iluminat cu LED nu sunt zgomotoase

Corpurile de iluminat cu LED oferă o lumină satisfăcătoare la orice oră din zi în deplină tăcere și siguranță. Luminile fluorescente sunt notorii pentru emiterea unui sunet deranjant și care distrage atenția. De fapt, în urma cercetărilor, s-a descoperit că becurile fluorescente și poluarea sonoră asociată cu acestea provoacă iritabilitate, hiperactivitate, oboseală și deficit de atenție. În schimb, corpurile de iluminat cu LED nu scot niciun sunet.

Corpurile de iluminat cu LED nu emană căldură

Corpurile de iluminat cu LED rămân relativ reci sau la temperatura camerei chiar și atunci când sunt folosite pentru perioade lungi de timp, spre deosebire de becurile fluorescente sau cu halogen care pot ajunge chiar și la 90 de grade Celsius. Apar astfel numeroase probleme de siguranță doar dacă ne gândim la atingerea unui bec fierbinte, iar pe de altă parte aceste becuri creează condiții nesănătoase în locuri unde se depozitează brânzeturi, lactate sau tot felul de sortimente de carne.

Corpurile de iluminat cu LED nu emit radiații UV

LED-urile nu emit radiații UV și sunt, prin urmare, sigure pentru locuințe și birouri. Becurile fluorescente emit radiații UV, care pot provoca îmbătrânirea prematură și cancerul de piele, precum și dureri de cap și dureri de ochi.

LED-urile nu conțin mercur

Foarte important este și că LED-urile nu conțin mercur, așa că pot fi eliminate în siguranță. Mercurul este o substanță extrem de periculoasă și toxică care există în cele mai multe tipuri de becuri – incandescente și fluorescente – cu excepția LED-urilor. Prezența mercurului face ca eliminarea acestor becuri să fie periculoasă.

În mod clar, corpurile de iluminat cu LED reprezintă alegerea cea mai sigură și mai inteligentă pentru o iluminarea elegantă, eficientă și accesibilă.

Continue Reading
Publicitate
Apasă pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

InfoSano.ro

Procedura de recoltare a celulelor stem ombilicale are loc imediat după venirea pe lume a bebelușului și ...
mar, apr. 02, 2019, Vezi mai mult
Mai ales în ultima perioadă, aflăm cât de mult bine ne poate face un regim alimentar bogat ...
mar, apr. 02, 2019, Vezi mai mult
Importanța echipamentului utilizat la locul de muncă este semnificativă, atât prin prisma cerințelor pe care jobul tău ...
lun, apr. 01, 2019, Vezi mai mult

MamaDeProfesie.ro

Când şi de ce ar trebui să folosim tampoanele de sân Recomandăm cumpărarea tampoanelor de sân înainte ...
mar, apr. 23, 2019, Vezi mai mult

mWisho.ro

Ochelarii reprezintă de multă vreme un accesoriu care nu trebuie să lipsească din garderobă. Indiferent că ne ...
joi, apr. 11, 2019, Vezi mai mult

Culinar

Începutul verii este un prilej bun pentru a le face copiilor un cadou util, dar și gustos. ...
lun, mart. 25, 2019, Vezi mai mult

Eu-Romania.org

Astăzi e aproape imposibil să ne imaginăm sărbătorile de Paști fără renumitul coș pascal. Însă darul nu ...
lun, mart. 25, 2019, Vezi mai mult

Concept-Casa.ro

Te gândești să-ți iei o centrală sau s-o schimbi pe cea veche? Află care sunt cele 5 ...
mar, apr. 23, 2019, Vezi mai mult
Publicitate

Știri populare