Urmărește-ne pe Facebook

Știri medicale din România

Îngriirea câinilor: tot ceea ce trebuie să știi despre sănătatea patrupedului tău și produse de îngrijire

Publicat

în

Un cățel fericit este un cățel sănătos, plin de energie și care trăiește într-un mediu curat. Indiferent că vorbim despre un animal de companie pe care îl ții în propria casă, fie că i-ai creat un spațiu în curte, trebuie să fii mereu atent pentru a-i asigura o igienă potrivită și pentru a-l feri de problemele care să pot apară.

Animalele de companie, cum este și cazul cățeilor, sunt expuse la infecții, probleme dermatologice și multe afecțiuni care pot să devină chiar grave. Din fericire, în pet shop găsești produsele necesare pentru a evita aceste lucruri și pentru a-i asigura câinelui tău o viață lungă, sănătoasă și fericită.

Produsele pentru îngrijirea câinilor se găsesc în diferite forme și răspund mai multor nevoi. Produsele antiparazitare luptă împotriva infecțiilor cu paraziți. De asemenea, produsele dermatologice susțin sănătatea pielii și a blănii, iar produsele cosmetice se utilizează pentru un aspect frumos și lucios al blănii.

Produsele antiparazitare – numai la recomandarea medicului veterinar

Produsele antiparazitare sunt deosebit de importante împotriva puricilor și a altor infecții care pot să îți afecteze animăluțul. Câinii pot avea foarte mult de suferit din cauza acestor paraziți, astfel că trebuie să obții un sfat avizat cât mai repede.

Aceste produse pentru câini sunt de două tipuri, pentru uz extern și pentru uz intern. Cele pentru uz extern sunt sub formă de pipete, spray-uri, pudre sau zgărzi antiparazitare. Sunt deosebit de eficiente împotriva infecțiilor cu căpușe, purici și păduchi, iar cele pentru uz intern se găsesc sub formă de tablete. Acestea din urmă luptă împotriva infecțiilor cu ascarizi, cestode, nematode sau alți paraziți intestinali.

Cel mai important lucru înainte de a achiziționa orice produs antiparazitar este să vizitezi un medic veterinar care să pună un diagnostic și să îți spună ce tratament trebuie să urmeze cățelul tău. Nu încerca să ghicești și să cumperi astfel de produse fără recomandarea medicului, deoarece poți să provoci probleme și mai mari.

Produse pentru un mediu curat

Vrei ca animăluțul tău să se simtă confortabil într-un mediu curat. Poți cumpăra anumite accesorii destinate îngrijirii câinilor, accesorii cu ajutorul cărora poți scăpa de mirosurile neplăcute și nu numai.

Mai ales în perioada de creștere, când cățeii nu s-au obișnuit încă să urineze într-un anumit loc, poți preîntâmpina surprizele neplăcute folosind covorașe sau scutece pe care le găsești în pet shop, special în acest scop.

Câinii bătrâni, de asemenea, pot face astfel de probleme, din cauza incontinenței urinare. Scutecele și covorașele absorbante rețin mirosurile neplăcute și fac procesul de curățenie mult mai rapid și mai ușor.

Oferindu-i câinelui tău un mediu curat și sănătos, vei avea parte de liniște inclusiv când lipsești de acasă. Cățeii sunt animae foarte inteligente care știu să aprecieze igiena și care se simt mult mai bine dacă trăiesc în curățenie. Acest lucru îl vei putea observa singur de fiecare dată când intri în locuință și te întâmpină patrupedul cu energie, semn că este bine dispus și fericit să te aibă ca stăpân și prieten.

Continue Reading
Publicitate
Apasă pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

InfoSano.ro

Este normal ca din când în când să ne simțim puțin melancolici, neliniștiți sau stresați, și asta ...
mar, ian. 14, 2020, Vezi mai mult
Spre deosebire de convingerile multor persoane, rezoluțiile de Anul Nou nu trebuie să fie uriașe și să ...
mar, ian. 14, 2020, Vezi mai mult
Stilurile de viață sănătoase vin în diferite forme și dimensiuni. Poate că sunteți o persoană împătimită după ...
mar, ian. 14, 2020, Vezi mai mult

MamaDeProfesie.ro

Din punct de vedere al alimentației, după împlinirea vârstei de 1 an, cel mic trece printr-o serie de ...
lun, ian. 27, 2020, Vezi mai mult

mWisho.ro

Cu siguranță ați auzit de nenumărate ori că este esențial să bem cât mai multă apă pe ...
mar, ian. 14, 2020, Vezi mai mult

Culinar

Pe măsură ce se apropie sărbătorile și facem liste de cumpărături, vedem cum ușor ușor lucrurile tind ...
joi, ian. 09, 2020, Vezi mai mult

Eu-Romania.org

Deși ne bucurăm, încă, de o iarnă blândă trebuie să ne așteptăm și la capricii meteorologice care, ...
lun, ian. 20, 2020, Vezi mai mult

Concept-Casa.ro

Bucătăria este un spațiu cu funcționalitate practică, de aceea mobila trebuie să fie perfect adaptată pentru acest ...
lun, ian. 27, 2020, Vezi mai mult
Publicitate

Știri populare