Urmărește-ne pe Facebook

Știri medicale din România

Îngrijirea dinților: cum să ai o dantură perfectă

Publicat

în

Zâmbetul este ca o carte de vizită pentru fiecare dintre noi. O dantură frumoasă va atrage atenția în mod pozitiv și poate inspira încredere. Îngrijirea dinților nu este deloc greu de făcut și este o rutină care trebuie să înceapă din copilărie, încă de la dentiția de lapte.

Spălatul pe dinți după fiecare masă este un obicei care nu trebuie să lipsească din rutina noastră zilnică, indiferent de vârstă. De asemenea, controalele la intervale regulate de timp sunt necesare. Pentru a te asigura că nu ai probleme cu dantura, apelează la medici stomatologi de încredere, medici care să știe să îți recomande cele mai bune tratamente și metode de îngrijire pentru dantura ta.

Cum ne spălăm pe dinți

Spălarea dinților este un procedeu care, dacă este făcut corect, te poate feri de carii și de orice neplăceri. Este imperios necesar să folosești periuța de dinți dimineața și seara și, așa cum recomandă medici stomatologi, după fiecare masă.

Înainte de spălarea efectivă a dinților, folosește ața dentară pentru a curăța acele locuri în care periuța de dinți nu ajunge. Abia apoi e recomandat să începi periajul minuțios, pentru a curăța bine dinții. Ai grijă să nu rănești gingia, deoarece poate fi foarte neplăcut și dureros.

După periaj folosește apă de gură, aceasta previne apariția cariilor. Medicii stomatologi recomandă să aștepți totuși jumătate de oră, pentru a nu îndepărta fluorul din pasta de dinți care acționează ca un strat protector.

Nu uita să schimbi periuța de dinți cât de des posibil, pentru ca aceasta să te ajute să îți păstrezi dantura curată, sănătoasă și un zâmbet frumos.

Când să vizităm medicul stomatolog

Prima vizită la dentist trebuie să aibă loc chiar după apariția dinților de lapte. Apoi, de-a lungul vieții, e recomandat să efectuăm controale de rutină la intervale regulate, între trei luni și doi ani, în funcție de problemele pe care le avem sau nu.

Medicii stomatologi vor știi să recomande tratamente de prevenire a cariilor sau vor interveni atunci când este nevoie. Tehnica a evoluat atât de mult încât nu trebuie să mergem la stomatologi cu frică, deoarece metodele folosite de aceștia nu produc durere ci, din contră, te salvează de neplăceri înainte ca acestea să apară.

Estetica dentară

Un zâmbet strălucitor este un zâmbet care va atrage atenția în orice mulțime. Albirea dentară și fațetarea sunt procedee preferate de tot mai mulți oameni, însă trebuie să ai grijă să lucrezi numai cu profesioniști pentru a obține cele mai bune rezultate care să nu dăuneze danturii tale.

Estetica dentară își propune refacerea zâmbetului prin intermediul unor proceduri specializate, cum ar fi coroanele dentare, încrustațiile, fațetele dentale, implanturile sau albirile profesionale.

Toate vedetele apelează la fațetarea dentară pentru a obține acel zâmbet de Hollywood, cu dinți perfecți și strălucitori. Fațetele reprezintă un strat subțire de material care se aplică pe suprafața frontală a unui dinte pentru a îmbunătăți culoarea, forma și poziția dinților. Nu este un procedeu complex, însă rezultatele sunt încântătoare dacă optezi pentru un cabinet stomatologic care oferă servicii de foarte bună calitate.

 

Continue Reading
Publicitate
Apasă pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

InfoSano.ro

Este normal ca din când în când să ne simțim puțin melancolici, neliniștiți sau stresați, și asta ...
mar, ian. 14, 2020, Vezi mai mult
Spre deosebire de convingerile multor persoane, rezoluțiile de Anul Nou nu trebuie să fie uriașe și să ...
mar, ian. 14, 2020, Vezi mai mult
Stilurile de viață sănătoase vin în diferite forme și dimensiuni. Poate că sunteți o persoană împătimită după ...
mar, ian. 14, 2020, Vezi mai mult

MamaDeProfesie.ro

Apropierea dintre bebelus si parinte a facut intotdeauna parte din principiilele de baza BabyBjorn. Ne-am inspirat din ...
mar, ian. 21, 2020, Vezi mai mult

mWisho.ro

Cu siguranță ați auzit de nenumărate ori că este esențial să bem cât mai multă apă pe ...
mar, ian. 14, 2020, Vezi mai mult

Culinar

Pe măsură ce se apropie sărbătorile și facem liste de cumpărături, vedem cum ușor ușor lucrurile tind ...
joi, ian. 09, 2020, Vezi mai mult

Eu-Romania.org

Deși ne bucurăm, încă, de o iarnă blândă trebuie să ne așteptăm și la capricii meteorologice care, ...
lun, ian. 20, 2020, Vezi mai mult

Concept-Casa.ro

Fără îndoială, amenajarea generală a locuinței noastre are un efect pozitiv sau negativ asupra sănătății noastre fizice ...
vin, ian. 17, 2020, Vezi mai mult
Publicitate

Știri populare