Urmărește-ne pe Facebook

Știri medicale din România

Îngrijirea dinților: cum să ai o dantură perfectă

Publicat

în

Zâmbetul este ca o carte de vizită pentru fiecare dintre noi. O dantură frumoasă va atrage atenția în mod pozitiv și poate inspira încredere. Îngrijirea dinților nu este deloc greu de făcut și este o rutină care trebuie să înceapă din copilărie, încă de la dentiția de lapte.

Spălatul pe dinți după fiecare masă este un obicei care nu trebuie să lipsească din rutina noastră zilnică, indiferent de vârstă. De asemenea, controalele la intervale regulate de timp sunt necesare. Pentru a te asigura că nu ai probleme cu dantura, apelează la medici stomatologi de încredere, medici care să știe să îți recomande cele mai bune tratamente și metode de îngrijire pentru dantura ta.

Cum ne spălăm pe dinți

Spălarea dinților este un procedeu care, dacă este făcut corect, te poate feri de carii și de orice neplăceri. Este imperios necesar să folosești periuța de dinți dimineața și seara și, așa cum recomandă medici stomatologi, după fiecare masă.

Înainte de spălarea efectivă a dinților, folosește ața dentară pentru a curăța acele locuri în care periuța de dinți nu ajunge. Abia apoi e recomandat să începi periajul minuțios, pentru a curăța bine dinții. Ai grijă să nu rănești gingia, deoarece poate fi foarte neplăcut și dureros.

După periaj folosește apă de gură, aceasta previne apariția cariilor. Medicii stomatologi recomandă să aștepți totuși jumătate de oră, pentru a nu îndepărta fluorul din pasta de dinți care acționează ca un strat protector.

Nu uita să schimbi periuța de dinți cât de des posibil, pentru ca aceasta să te ajute să îți păstrezi dantura curată, sănătoasă și un zâmbet frumos.

Când să vizităm medicul stomatolog

Prima vizită la dentist trebuie să aibă loc chiar după apariția dinților de lapte. Apoi, de-a lungul vieții, e recomandat să efectuăm controale de rutină la intervale regulate, între trei luni și doi ani, în funcție de problemele pe care le avem sau nu.

Medicii stomatologi vor știi să recomande tratamente de prevenire a cariilor sau vor interveni atunci când este nevoie. Tehnica a evoluat atât de mult încât nu trebuie să mergem la stomatologi cu frică, deoarece metodele folosite de aceștia nu produc durere ci, din contră, te salvează de neplăceri înainte ca acestea să apară.

Estetica dentară

Un zâmbet strălucitor este un zâmbet care va atrage atenția în orice mulțime. Albirea dentară și fațetarea sunt procedee preferate de tot mai mulți oameni, însă trebuie să ai grijă să lucrezi numai cu profesioniști pentru a obține cele mai bune rezultate care să nu dăuneze danturii tale.

Estetica dentară își propune refacerea zâmbetului prin intermediul unor proceduri specializate, cum ar fi coroanele dentare, încrustațiile, fațetele dentale, implanturile sau albirile profesionale.

Toate vedetele apelează la fațetarea dentară pentru a obține acel zâmbet de Hollywood, cu dinți perfecți și strălucitori. Fațetele reprezintă un strat subțire de material care se aplică pe suprafața frontală a unui dinte pentru a îmbunătăți culoarea, forma și poziția dinților. Nu este un procedeu complex, însă rezultatele sunt încântătoare dacă optezi pentru un cabinet stomatologic care oferă servicii de foarte bună calitate.

 

Continue Reading
Publicitate
Apasă pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

InfoSano.ro

[wp_rss_multi_importer category=”5″ hdsize=”20px” maximgwidth=”100″ morestyle=”…” showdate=”0″ showgroup=”0″ windowstyle=”2″ thisfeed=”1″ maxperpage=”3″ nofollow=”0″ excerptlength=”17″ mytemplate=”clean_separated.php” cachetime=”20″]

MamaDeProfesie.ro

[wp_rss_multi_importer category=”1″ hdsize=”20px” maximgwidth=”100″ morestyle=”…” showdate=”0″ showgroup=”0″ windowstyle=”2″ thisfeed=”1″ maxperpage=”1″ nofollow=”0″ excerptlength=”17″ mytemplate=”clean_separated.php” cachetime=”20″]

mWisho.ro

[wp_rss_multi_importer category=”4″ hdsize=”20px” maximgwidth=”100″ morestyle=”…” showdate=”0″ showgroup=”0″ windowstyle=”2″ thisfeed=”1″ maxperpage=”1″ nofollow=”0″ excerptlength=”17″ mytemplate=”clean_separated.php” cachetime=”20″]

Culinar

[wp_rss_multi_importer category=”6″ hdsize=”20px” maximgwidth=”100″ morestyle=”…” showdate=”0″ showgroup=”0″ windowstyle=”2″ thisfeed=”1″ maxperpage=”1″ nofollow=”0″ excerptlength=”17″ mytemplate=”clean_separated.php” cachetime=”20″]

Eu-Romania.org

[wp_rss_multi_importer category=”2″ hdsize=”20px” maximgwidth=”100″ morestyle=”…” showdate=”0″ showgroup=”0″ windowstyle=”2″ thisfeed=”1″ maxperpage=”1″ nofollow=”0″ excerptlength=”17″ mytemplate=”clean_separated.php” cachetime=”20″]

Concept-Casa.ro

[wp_rss_multi_importer category=”3″ hdsize=”20px” maximgwidth=”100″ morestyle=”…” showdate=”0″ showgroup=”0″ windowstyle=”2″ thisfeed=”1″ maxperpage=”1″ nofollow=”0″ excerptlength=”17″ mytemplate=”clean_separated.php” cachetime=”20″]

Publicitate

Știri populare