Urmărește-ne pe Facebook

Știri medicale din România

Legea farmaciei a fost modificată și completată

Publicat

în

Administraţia Prezidenţială a remis un comunicat de presă prin care a făcut anunțul că preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul referitor la promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii farmaciei nr. 266/2008.

Modificări necesare

De altfel, era și nevoie de aceste modificări și completări la Legea farmaciei, deoarece varianta din anul 2008 a actului normative nu era una de actualitate. Printre modificările aduse este și cea prin intermediul căreia se reglementează comercializarea online a medicamentelor. De asemenea, nici comercializarea în farmacii al medicamentelor care pot fie liberate fără rețetă nu era prea bine reglamentată, dar cu noile prevederi ale Legii se aduc unele precizări importante în acest domeniu.

Unde-i lege…

Potrivit actului normativ semnat de președintele Iohannis, vânzarea și eliberarea de medicamente fără prescripție medicală se poate face de acum doar în cadrul farmaciilor sau drogheriilor care sunt autorizate în acest sens. De asemenea, farmaciile și drogheriile autorizate au obligația de a aduce la cunoștința Ministerului Sănătății despre intenția lor de a desfășura această activitate, și totul numai respectând condițiile impuse în acest sens de Ministerul de resort.

Vânzarea cu autoservire, interzisă

Prin noile modificări și completări la Legea farmaciei, în cadrul acestora este interzisă tehnica vânzării cu autoservire, cum se mai practica în unele locuri. Această practică este interzisă atât în ceea ce privește medicamentele pentru oameni, dar și cele pentru uzul veterinar. Rămâne de văzut cât și cum se va respecta noul act normativ în continuare.

Notificări către Minister

După cum spuneam mai sus, farmaciile și drogheriile trebuie să trimită anumite notificări către ministerul de resort. Acestea trebuie să cuprindă datele de identificare ale societății, precum numele, adresa, și chiar site-ul acolo unde este cazul, numele farmacistului care este responsabil de vânzarea şi eliberarea tratamentelor care se acordă fără rețetă de la medic, precum și data începerii activităţii.

Obligațiile Ministerului

De asemenea, Ministerul are și el partea lui în acest caz. Astfel, acesta trebuie să afișeze, printre altele, informaţii generale referitoare la riscurile legate de medicamentele furnizate ilegal populaţiei. Cu toate acestea, Legea farmaciei mai are încă destui contestatari, care susțin că în acest fel se pun ”bețe în roate” atât farmaciilor și drogheriilor, cât și celor bolnavi.

 

 

 

Continue Reading
Publicitate
Apasă pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

InfoSano.ro

Procedura de recoltare a celulelor stem ombilicale are loc imediat după venirea pe lume a bebelușului și ...
mar, apr. 02, 2019, Vezi mai mult
Mai ales în ultima perioadă, aflăm cât de mult bine ne poate face un regim alimentar bogat ...
mar, apr. 02, 2019, Vezi mai mult
Importanța echipamentului utilizat la locul de muncă este semnificativă, atât prin prisma cerințelor pe care jobul tău ...
lun, apr. 01, 2019, Vezi mai mult

MamaDeProfesie.ro

Când şi de ce ar trebui să folosim tampoanele de sân Recomandăm cumpărarea tampoanelor de sân înainte ...
mar, apr. 23, 2019, Vezi mai mult

mWisho.ro

Ochelarii reprezintă de multă vreme un accesoriu care nu trebuie să lipsească din garderobă. Indiferent că ne ...
joi, apr. 11, 2019, Vezi mai mult

Culinar

Începutul verii este un prilej bun pentru a le face copiilor un cadou util, dar și gustos. ...
lun, mart. 25, 2019, Vezi mai mult

Eu-Romania.org

Astăzi e aproape imposibil să ne imaginăm sărbătorile de Paști fără renumitul coș pascal. Însă darul nu ...
lun, mart. 25, 2019, Vezi mai mult

Concept-Casa.ro

Te gândești să-ți iei o centrală sau s-o schimbi pe cea veche? Află care sunt cele 5 ...
mar, apr. 23, 2019, Vezi mai mult
Publicitate

Știri populare