Urmărește-ne pe Facebook

Știri medicale din România

Mâncatul în ritm lent poate scădea cu 42% riscul de obezitate

Publicat

în

Medicii nutriționiști atrag atenția că tot mai mulți oameni suferă de obezitate. Aceasta s-ar explica și prin faptul că mâncăm mereu pe fugă, de obicei produse procesate sau fast-food, ronțăim mai mereu ceva între mese, iar lipsa de mișcare își spune și ea cuvântul atunci când vine vorba de greutate.

Acordați-vă timp pentru masă

Toată lumea se plânge că s-a îngrășat, dar nimeni nu face nimic concret care să evite să se ajungă în această situație.

Mâncatul în ritm lent, dar şi renunţarea la gustările de după cină şi evitarea meselor târzii ar putea fi cheia către prevenirea îngrăşării, au fost concluziile care au fost trase în urma unui studiu recent, preluat de Press Association, și citat de cei de la Agerpres.

Studiu făcut pe 60.000 de diabetici japonezi

În cadrul acestui studiu, experţii au analizat informaţii privind starea de sănătate a 60.000 de persoane cu diabet din Japonia, care au fost supuse unor consultaţii regulate între anii 2008 şi 2013. Aceștia au răspuns la unele întrebări care au vizat viteza cu care obişnuiesc să mănânce – rapid, normal sau lent – şi despre alte obiceiuri care ţin de stilul de viaţă, precum luarea cinei cu două ore înainte de culcare, obiceiul de a consuma diverse gustări după cină sau săritul peste micul dejun.

Rezultate surprinzătoare

Cercetătorii care s-au implicat în studiu susțin că rezultatele i-au surprins, și nu într-un mod plăcut. Astfel, la începutul studiului, 22.070 dintre participanţi înfulecau, 33.455 consumau hrana cu o viteză normală, și doar 4.192 de persoane au declarat că mănâncă în ritm lent. Din fericire, pe parcursul acestui studiu, puţin peste jumătate dintre subiecţi şi-au schimbat viteza cu care obişnuiau să mestece, ceea ce a contat extrem de mult.

Graba la masă dăunează sănătății

În analiza datelor obținute, cercetătorii au trecut peste alți factori care puteau influenţa rezultatele, iar concluia la care s-a ajuns a fost că, în comparaţie cu persoanele care înfulecau, cele care mâncau cu viteză normală aveau un risc cu 29% mai mic de a deveni obeze, iar în cazul celor care consumau hrana în ritm lent riscul de obezitate observat a fost chiar cu 42% mai mic. Diferența s-a simțit și la măsurile de la haine. Astfel, cele care mâncau normal sau lent, au avut parte de o reducere a circumferinței taliei, spre deosebire de cei care mâncau în grabă.

Renunțați la ”crănțăneli”

Medicii nutriționiști susțin că riscul de obezitate s-ar reduce semnificativ dacă oamenii ar renunța la ”crănțănelile” dintre mese, iar cina ar fi mai ușoară și s-ar consuma cu cel puțin două ore înainte de culcare. Așadar, dacă și dumneavoastră vă doriți ca acul cântarului să nu mai arate acel număr de kilograme care vă indispune profund, începeți prin a vă schimba felul în care mâncați. Mestecați normal sau lent, iar stomacul va da mai devreme semnalul că v-ați săturat, așa că veți observa cu surprindere că nici măcar nu ați terminat porția din farfurie. De asemenea, mergeți mai mult pe jos dacă altă activitate fizică vă este greu de realizat, hidratați-vă și renunțați la gustările dintre mese. Abia după ce vă auto-educați așa, puteți trece și la mâncatul mai sănătos și altele asemănătoare.

 

 

Continue Reading
Publicitate
Apasă pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

InfoSano.ro

Regimul nostru alimentar poate fi îmbogățit cu nenumărate preparate care nu au nici urmă de carne și ...
vin, mart. 15, 2019, Vezi mai mult
Ca părinte, este normal să doriți să faceți tot ce vă stă în putință pentru a vă ...
vin, mart. 01, 2019, Vezi mai mult
Abcesul dentar este una dintre cele mai frecvente probleme stomatologice. Abcesul dentar este semnalul de alarmă ...
mar, feb. 26, 2019, Vezi mai mult

MamaDeProfesie.ro

După naștere, foarte multe mămici privesc cu suspiciune spre traseul lor profesional. Totuși, oricât de sumbră și ...
lun, mart. 18, 2019, Vezi mai mult

mWisho.ro

După mesele de sărbători, problema celulitei își face simțită prezența. Dacă hrana e în stare s-o provoace, ...
mar, ian. 15, 2019, Vezi mai mult

Culinar

Cartonul este un material obţinut din celuloză, asemenea hârtiei. Având la bază acestă materie primă, devine un ...
mar, feb. 26, 2019, Vezi mai mult

Eu-Romania.org

Ideea de a căra un bagaj greu nu surâde nimănui atunci când pleacă în călătorie. Indiferent de ...
vin, mart. 15, 2019, Vezi mai mult

Concept-Casa.ro

Spuma poliuretanică este o alternativă la izolația clasică, fiind creată pentru termoizolații, hidroizolații, acoperișuri, dar și pentru ...
lun, mart. 18, 2019, Vezi mai mult
Publicitate

Știri populare