Urmărește-ne pe Facebook

Știri medicale din România

Procedurile medicale care îţi marchează copilul pe viaţă şi modurile cum acestea pot fi evitate

Publicat

în

Mersul la medic împreună cu micuţul reprezintă  o problemă extrem de delicată. Părinţii trec prin cele mai febrile trăiri şi momente, iar pentru copil pare că nu există nicio soluţie de a-l face să accepte acestă vizită. Această corvoadă este cu atât mai mare şi mai grea, atunci  când apar şi  probleme de sănătatea asupra cărora treuie intervenit medical.

Acesta este momentul în care copilul poate fi marcat pe viaţă şi poate declanşa fobii ce îl pot urmări pentru mult timp. Însă există modalităţi prin care aceste proceduri medicale pot fi acceptate uşor de către copil, fără a lăsa urmări grave.

Proceduri medicale

Pe lângă simplul contact cu medicul, copilul mic poate întâlni contexte medicale diferite, care pot genera probleme pe termen lung, îngreunând foarte mult aplicarea de procedee medicale şi  de tratamente în vederea vindecării.

Vaccinarea sau o simplă injecţie pot genera o teamă incontrolabilă faţă de  medici.

Recoltarea de probe de sânge, proces ce implică mai mult timp şi un impact vizual impresionant, poate conduce la refuzul total şi la incapacitatea efectuării operaţiunii.

Tratarea unui dinţişor reprezintă un adevărat chin pentru majoritatea copiilor, indiferent dacă îi doare sau nu.

Joaca şi zburdălnicia copiilor se pot finaliza uneori şi cu lovituri şi răniri nefericite care implică o dezinfectare şi o intervenţie medicală specială, fapt ce poate genera frici şi temeri pe termen lung.

Contextele medicale în care cei mici pot fi implicaţi sunt multe. Pentru reuşita acestora şi pentru ca micuţii să nu rămână cu traume pentru foarte mult timp, se vor lua anumite măsuri.

Produsele medicale de bază

Unităţile medicale ar trebui să fie dotate cu toate produsele necesare în vederea tratării copiilor. Dacă acestea nu există, din motive lesne de înţeles în contextul actual al unităţilor medicale din ţara nostră, se va găsi o cale prin care vor fi procurate. Acest ajutor va spijini  semnificativ micuţul, uşurându-i durerea şi convingându-l că mersul la medic nu este chiar atât de grav.

Aici se încadrează anestezile  locale, cremele , unguentele sau  gazul inhalant  specific pentru stomatologie. La fel de importantă este şi atmosfera, indicat fiind a exista cabinete amenajate special pentru cei mici, cu pereţi animaţi de imaginile personajelor agreate de aceştia, cu un loc de joacă, şi ustensile medicale personalizate.

Pregătirea celui mic

Cel mai important rol în diminuarea riscului ca cel mic să dezvolte adevărate fobii vis-a-vis de medici, îl au părinţii.

Pregătirea micuţului pentru întâlnirea cu o unitate medicală, începe de acasă.

Copilul nu va fi niciodată speriat cu doctorul sau cu injecţia. El trebuie să înţeleagă faptul că mersul la doctor se face pentru a rezolva o problemă, pentru a ne simţi mai bine, pentru ca durerea sau neplăcerea cu care ne confruntăm să dispară.

Trucuri utile

O trusă medicală de jucărie va fi de mare folos în a înţelege că medicul vrea doar să facă bine.

Se vor găsi metode şi explicaţii prin care teama copilului va fi diminuată. Trebuie să înţeleagă faptul că agitându-se şi temându-se, nu va face decât să îngreuneze şi să lungească vizita la medic.

Copilul nu va fi certat, bruscat sau criticat. Părintele va fi înţelegător, deoarece durerea fizică este reală, copilul având nevoie de ajutor în a o gestiona cât mai bine. Fiecare părinte îşi cunoaşte copilulul, deci ar trebui să rezolve  acestă problemă raportând-o la profilul celui mic. I se pot promite şi recompense,  fapt ce dă roade în multe dintre cazuri. I se vor transfera caracteristicile personajului preferat, deoarece  Spiderman nu ar plânge niciodată la medic, iar micul puşti vrea să semene cu el.

La final, indiferent de comportamentul micuţului, acesta va fi lăudat şi felicitat pentru dovada de curaj.

 

 

 

 

Continue Reading
Publicitate
Apasă pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

InfoSano.ro

[wp_rss_multi_importer category=”5″ hdsize=”20px” maximgwidth=”100″ morestyle=”…” showdate=”0″ showgroup=”0″ windowstyle=”2″ thisfeed=”1″ maxperpage=”3″ nofollow=”0″ excerptlength=”17″ mytemplate=”clean_separated.php” cachetime=”20″]

MamaDeProfesie.ro

[wp_rss_multi_importer category=”1″ hdsize=”20px” maximgwidth=”100″ morestyle=”…” showdate=”0″ showgroup=”0″ windowstyle=”2″ thisfeed=”1″ maxperpage=”1″ nofollow=”0″ excerptlength=”17″ mytemplate=”clean_separated.php” cachetime=”20″]

mWisho.ro

[wp_rss_multi_importer category=”4″ hdsize=”20px” maximgwidth=”100″ morestyle=”…” showdate=”0″ showgroup=”0″ windowstyle=”2″ thisfeed=”1″ maxperpage=”1″ nofollow=”0″ excerptlength=”17″ mytemplate=”clean_separated.php” cachetime=”20″]

Culinar

[wp_rss_multi_importer category=”6″ hdsize=”20px” maximgwidth=”100″ morestyle=”…” showdate=”0″ showgroup=”0″ windowstyle=”2″ thisfeed=”1″ maxperpage=”1″ nofollow=”0″ excerptlength=”17″ mytemplate=”clean_separated.php” cachetime=”20″]

Eu-Romania.org

[wp_rss_multi_importer category=”2″ hdsize=”20px” maximgwidth=”100″ morestyle=”…” showdate=”0″ showgroup=”0″ windowstyle=”2″ thisfeed=”1″ maxperpage=”1″ nofollow=”0″ excerptlength=”17″ mytemplate=”clean_separated.php” cachetime=”20″]

Concept-Casa.ro

[wp_rss_multi_importer category=”3″ hdsize=”20px” maximgwidth=”100″ morestyle=”…” showdate=”0″ showgroup=”0″ windowstyle=”2″ thisfeed=”1″ maxperpage=”1″ nofollow=”0″ excerptlength=”17″ mytemplate=”clean_separated.php” cachetime=”20″]

Publicitate

Știri populare