Urmărește-ne pe Facebook

Știri medicale din România

Spitalul Judeţean Vâlcea a fost acuzat de corupție

Publicat

în

O anchetă a fost demarată la Spitalul Județean Vâlcea, după ce o persoană a sesizat autoritățile că unele cadre medicale percep ‘șpagă’.

Marți, 6 noiembrie, a fost inițiată o anchetă internă la Spitalul Județean de Urgenţă Vâlcea, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea, Constantin Rădulescu. Acțiunea a pornit în urma unei postări pe o rețea de socializare, prin intermediul căreia Spitalul Judeţean Vâlcea a fost acuzat de corupție.

Cine a declanșat ancheta și ce consecințe poate avea aceasta

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea a susținut că a dispus declanșarea anchetei, imediat după ce s-a familiarizat cu o postare de pe Facebook: “O doamnă a făcut nişte acuzaţii extrem de grave, care ţin de şpagă, de lucruri care se întâmplă la spital. Așa că am solicitat conducerii spitalului să demareze toate procedurile legale imediat”.

Constantin Rădulescu a mai adăugat, că dacă cele sesizate se vor dovedi reale, nu va ezita să ia măsuri împotriva tuturor celor din spital care încă cer şi primesc “atenţii” de la pacienţi.

Conform legii reglementate prin art. 289 din Noul Cod Penal 2014, luarea de mită reprezintă fapta funcționarului public care, direct ori indirect, pentru sine sau pentru altul, pretinde ori primeşte bani sau alte foloase care nu i se cuvin. Ori acceptă promisiunea unor astfel de foloase, în legătură cu îndeplinirea, neîndeplinirea, urgentarea ori întârzierea îndeplinirii unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu sau în legătură cu îndeplinirea unui act contrar acestor îndatoriri.

Luarea de mită se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 10 ani. Dar și cu interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică. Ori de a exercita profesia sau activitatea în executarea căreia a fost săvârşită fapta de corupție.

Opinia oficială a lui Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea

Președintele Consiliului Județean (CJ) Vâlcea a declarat ‘șpaga’ ca fiind un lucru intolerabil și neîntemeiat, afirmând: “Condiţii bune de lucru sunt. Salarii foarte bune sunt. În continuare, se fac investiţii pentru asigurarea unor condiţii cât mai bune, atât pentru pacienţi, cât şi pentru personalul medical. Nu trebuie să tolerăm aşa ceva!’.

Începând cu luna mai, anul curent, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis ca orice plată suplimentară, donaţie sau alte mici atenţii către medici să fie considerate ilegale. În acest context, atât luarea, cât şi darea lor urmează să fie pedepsită potrivit prevederilor Codului Penal în vigoare.

România, fruntașă la capitolul corupție

Românii sunt pe locul 1 în Europa când vine vorba de ‘șpagă’. 68% dintre ei se declară afectați personal de corupție. Sondajele internaționale arată, de asemenea, că 54% din români cred că eforturile de a combate corupția rămân ineficiente.

Conform ultimului Eurobarometru (470/2017) pe tema corupției, comisionat de DG Home/Comisia Europeană, România conduce la capitolul oferirii de cadouri în spitale. Conform opiniei publice, acest gest nu este perceput drept ‘șpagă’. Însă aceeași respondenți susțin că ar prefera să nu facă darurile respective, dând vina pe circumstanțe și pe obișnuință.

Amintim că, la începutul lunii noiembrie, Spitalul Judeţean Vâlcea a fost acuzat de corupție.

Spitalul Județean de Urgență Vâlcea este cel mai mare spital din județ. Aici, pacienții pot beneficia de serviciile oferite la secții de: boli infecțioase, dermatovenerologie, endocrinologie, oftalmologie, medicină nucleară, fizioterapie, gastroenterologie, oncologie, obstretică, neomatologie, neuropsihiatrie infantilă ș.a.

 

Continue Reading
Publicitate
Apasă pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

InfoSano.ro

Aparatele dentare sunt tot mai mult în atenția persoanelor care vor să își perfecționeze zâmbetul, lucru datorat ...
lun, nov. 11, 2019, Vezi mai mult
Hemangiomul este o tumoare benignă (necanceroasă) care apare la nivelul pielii, sub forma unei aglomerări de vase ...
vin, nov. 08, 2019, Vezi mai mult
Lentilele de contact reprezintă o soluție mult mai comodă pentru a corecta problemele de vedere, spre deosebire ...
mar, nov. 05, 2019, Vezi mai mult

MamaDeProfesie.ro

Copiii sunt minunile din viața noastră, iar timpul petrecut alături de ei este mereu o adevărată gură de aer ...
vin, nov. 08, 2019, Vezi mai mult

mWisho.ro

Farmaciile online reprezintă cea mai bună opțiune a ta atunci când vine vorba de produse de brand ...
mar, nov. 05, 2019, Vezi mai mult

Culinar

Cu toții am auzit de caviar și îl asociem involuntar cu luxul și rafinamentul. De altfel, în ...
vin, nov. 01, 2019, Vezi mai mult

Eu-Romania.org

Antalya antică este poarta de est de pe Coasta Turcoaz. Dacă încă nu ești hotărât dacă să ...
mie, oct. 09, 2019, Vezi mai mult

Concept-Casa.ro

Curtea casei este la fel de specială ca însăși casa, pentru că aici cei mici se joacă ...
vin, nov. 15, 2019, Vezi mai mult
Publicitate

Știri populare