Urmărește-ne pe Facebook

Știri medicale din România

Spitalul Judeţean Vâlcea a fost acuzat de corupție

Publicat

în

O anchetă a fost demarată la Spitalul Județean Vâlcea, după ce o persoană a sesizat autoritățile că unele cadre medicale percep ‘șpagă’.

Marți, 6 noiembrie, a fost inițiată o anchetă internă la Spitalul Județean de Urgenţă Vâlcea, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea, Constantin Rădulescu. Acțiunea a pornit în urma unei postări pe o rețea de socializare, prin intermediul căreia Spitalul Judeţean Vâlcea a fost acuzat de corupție.

Cine a declanșat ancheta și ce consecințe poate avea aceasta

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea a susținut că a dispus declanșarea anchetei, imediat după ce s-a familiarizat cu o postare de pe Facebook: “O doamnă a făcut nişte acuzaţii extrem de grave, care ţin de şpagă, de lucruri care se întâmplă la spital. Așa că am solicitat conducerii spitalului să demareze toate procedurile legale imediat”.

Constantin Rădulescu a mai adăugat, că dacă cele sesizate se vor dovedi reale, nu va ezita să ia măsuri împotriva tuturor celor din spital care încă cer şi primesc “atenţii” de la pacienţi.

Conform legii reglementate prin art. 289 din Noul Cod Penal 2014, luarea de mită reprezintă fapta funcționarului public care, direct ori indirect, pentru sine sau pentru altul, pretinde ori primeşte bani sau alte foloase care nu i se cuvin. Ori acceptă promisiunea unor astfel de foloase, în legătură cu îndeplinirea, neîndeplinirea, urgentarea ori întârzierea îndeplinirii unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu sau în legătură cu îndeplinirea unui act contrar acestor îndatoriri.

Luarea de mită se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 10 ani. Dar și cu interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică. Ori de a exercita profesia sau activitatea în executarea căreia a fost săvârşită fapta de corupție.

Opinia oficială a lui Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea

Președintele Consiliului Județean (CJ) Vâlcea a declarat ‘șpaga’ ca fiind un lucru intolerabil și neîntemeiat, afirmând: “Condiţii bune de lucru sunt. Salarii foarte bune sunt. În continuare, se fac investiţii pentru asigurarea unor condiţii cât mai bune, atât pentru pacienţi, cât şi pentru personalul medical. Nu trebuie să tolerăm aşa ceva!’.

Începând cu luna mai, anul curent, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis ca orice plată suplimentară, donaţie sau alte mici atenţii către medici să fie considerate ilegale. În acest context, atât luarea, cât şi darea lor urmează să fie pedepsită potrivit prevederilor Codului Penal în vigoare.

România, fruntașă la capitolul corupție

Românii sunt pe locul 1 în Europa când vine vorba de ‘șpagă’. 68% dintre ei se declară afectați personal de corupție. Sondajele internaționale arată, de asemenea, că 54% din români cred că eforturile de a combate corupția rămân ineficiente.

Conform ultimului Eurobarometru (470/2017) pe tema corupției, comisionat de DG Home/Comisia Europeană, România conduce la capitolul oferirii de cadouri în spitale. Conform opiniei publice, acest gest nu este perceput drept ‘șpagă’. Însă aceeași respondenți susțin că ar prefera să nu facă darurile respective, dând vina pe circumstanțe și pe obișnuință.

Amintim că, la începutul lunii noiembrie, Spitalul Judeţean Vâlcea a fost acuzat de corupție.

Spitalul Județean de Urgență Vâlcea este cel mai mare spital din județ. Aici, pacienții pot beneficia de serviciile oferite la secții de: boli infecțioase, dermatovenerologie, endocrinologie, oftalmologie, medicină nucleară, fizioterapie, gastroenterologie, oncologie, obstretică, neomatologie, neuropsihiatrie infantilă ș.a.

 

Continue Reading
Publicitate
Apasă pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

InfoSano.ro

Regimul nostru alimentar poate fi îmbogățit cu nenumărate preparate care nu au nici urmă de carne și ...
vin, mart. 15, 2019, Vezi mai mult
Ca părinte, este normal să doriți să faceți tot ce vă stă în putință pentru a vă ...
vin, mart. 01, 2019, Vezi mai mult
Abcesul dentar este una dintre cele mai frecvente probleme stomatologice. Abcesul dentar este semnalul de alarmă ...
mar, feb. 26, 2019, Vezi mai mult

MamaDeProfesie.ro

După naștere, foarte multe mămici privesc cu suspiciune spre traseul lor profesional. Totuși, oricât de sumbră și ...
lun, mart. 18, 2019, Vezi mai mult

mWisho.ro

După mesele de sărbători, problema celulitei își face simțită prezența. Dacă hrana e în stare s-o provoace, ...
mar, ian. 15, 2019, Vezi mai mult

Culinar

Cartonul este un material obţinut din celuloză, asemenea hârtiei. Având la bază acestă materie primă, devine un ...
mar, feb. 26, 2019, Vezi mai mult

Eu-Romania.org

Ideea de a căra un bagaj greu nu surâde nimănui atunci când pleacă în călătorie. Indiferent de ...
vin, mart. 15, 2019, Vezi mai mult

Concept-Casa.ro

Spuma poliuretanică este o alternativă la izolația clasică, fiind creată pentru termoizolații, hidroizolații, acoperișuri, dar și pentru ...
lun, mart. 18, 2019, Vezi mai mult
Publicitate

Știri populare