Urmărește-ne pe Facebook

Știri medicale din România

Un medic român a fost premiat la Paris

Publicat

în

Un medic român a fost premiat la Paris. Pneumologul Petru Emil Muntean a făcut furori la cea mai recentă ediție a Congresului Internațional al Societății Europene de Pneumologie. Acesta a fost premiat și a urcat pe prima treaptă a podiumului, după ce și-a demonstrat cunoștințele sale vaste.

Congresul Internațional al Societății Europene de Pneumologie are loc din 1990. La cea de-a 28-a ediție, desfășurată în septembrie, anul curent, un medic român s-a făcut remarcat printre cei aproximativ 23.000 de participanți din întreaga lume.

Un medic român a uimit Parisul. Cine este Petru Emil Muntean

Petru Emil Muntean este medic specialist pneumolog la Spitalul de Boli Cronice Câmpeni, un mic oraș din Apuseni, județul Alba. Reușita sa a readus România pe harta de interes a comunității internaționale de medicină.

Fostul absolvent al Universității de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș a demonstrat că, la congresele internaționale de medicină se pot remarca și doctorii din comunități mai mici, nu doar academicienii cu renume.

“Pentru prima dată la un astfel de congres a avut loc un concurs de cultură medicală de specialitate. Participanții au fost invitați sa răspundă la întrebări cu răspunsuri multiple, care acoperă întreaga patologie pulmonară, privind diagnosticul, tratamentul și managementul bolilor respiratorii”, a declarat, pentru un portal de știri, medicul Petru Emil Muntean.

Doctorul a recunoscut că practica și multiplele evenimente științifice la care a participat anterior, i-au prins bine. „După ce am participat la nenumărate manifestări științifice de specialitate la noi în țară si mi-am îmbunătățit cunoștințele medicale, am simțit că anul acesta sunt pregătit să particip în calitate de medic specialist la un Congres Internațional”, a susținut dânsul.

Sibiectele abordate la Congresului Internațional al Societății Europene de Pneumologie

În cadrul Congresului au fost abordate mai multe subiecte din domeniul pneumonologiei. Printre acestea se numără: bolile respiratorii, bolile pulmonare interstițiale, bolile respiratorii pediatrice, bolile pulmonare vasculare, îngrijirea critică respiratorie, infecțiile respiratorii, tulburările de somn și respirație, oncologie toracică etc.

Cum a ajuns tânărul medic să lucreze într-un oraș din Apuseni

Din martie 2018, Petru Emil Muntean este medic pneumolog în singurul spital al orașului Cîmpeni. Unitatea medicală deservește atât locuitorii din Cîmpeni, cât și pe cei din zona montană a Apusenilor.

A profesat în spitale din Tg. Mureș și București. Însă motive de natură personală și familială i-au schimbat traiectul medical la 180 de grade.

Tânăr, talentat și bine pregătit, acesta a refuzat să plece în alte state europene precum Germania, Austria sau Franța, unde salariile și condițiile de muncă sunt mai bune. A preferat să rămână acasă, să trateze românii și să lupte cu lipsurile din sistemul medical românesc. Explicația oferită de el este: “dragostea de țară și respectul față de mentorii săi”.

Când nu este în preajma pacienților, dr. Petru Emil Muntean își împarte cunoștințele cu ceilalți, fie la varii evenimente de specialitate, fie prin prisma cărților. Actualmente, el este autorul a două cărți. Ultima, “Puncția pleurală”, a fost lansată în 2017.

Premiul primit de medicul român care a uimit Parisul

Locul I, câștigat de dr. Petru Emil Muntean la Congresului Internațional al Societății Europene de Pneumologie i-a adus o tabletă Apple iPad Pro și scutirea de taxa de participare la Congresul din 2019, care va avea loc la Madrid. În plus, susține acesta, vizibilitatea și interacțiunea cu specialiștii din întreaga lume, au constituit, de asemenea, un dar important.

 

Continue Reading
Publicitate
Apasă pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

InfoSano.ro

Regimul nostru alimentar poate fi îmbogățit cu nenumărate preparate care nu au nici urmă de carne și ...
vin, mart. 15, 2019, Vezi mai mult
Ca părinte, este normal să doriți să faceți tot ce vă stă în putință pentru a vă ...
vin, mart. 01, 2019, Vezi mai mult
Abcesul dentar este una dintre cele mai frecvente probleme stomatologice. Abcesul dentar este semnalul de alarmă ...
mar, feb. 26, 2019, Vezi mai mult

MamaDeProfesie.ro

După naștere, foarte multe mămici privesc cu suspiciune spre traseul lor profesional. Totuși, oricât de sumbră și ...
lun, mart. 18, 2019, Vezi mai mult

mWisho.ro

După mesele de sărbători, problema celulitei își face simțită prezența. Dacă hrana e în stare s-o provoace, ...
mar, ian. 15, 2019, Vezi mai mult

Culinar

Cartonul este un material obţinut din celuloză, asemenea hârtiei. Având la bază acestă materie primă, devine un ...
mar, feb. 26, 2019, Vezi mai mult

Eu-Romania.org

Ideea de a căra un bagaj greu nu surâde nimănui atunci când pleacă în călătorie. Indiferent de ...
vin, mart. 15, 2019, Vezi mai mult

Concept-Casa.ro

Spuma poliuretanică este o alternativă la izolația clasică, fiind creată pentru termoizolații, hidroizolații, acoperișuri, dar și pentru ...
lun, mart. 18, 2019, Vezi mai mult
Publicitate

Știri populare