Urmărește-ne pe Facebook

Știri medicale din străinătate

A fost descoperit un tratament pentru Alzheimer și Parkinson

Publicat

în

Recent, o echipă din Canada, a făcut publice rezultatele unui studiu legat de bolile neurologice. Cercetătorii susțin că a fost descoperit un tratament pentru Alzheimer și Parkinson. Este vorba de consumul de cafea.

Articole publicate în Science Daily și Metro.co.uk anunță că a fost descoperit un tratament pentru Alzheimer și Parkinson. O echipă de cercetători canadieni afirmă că bolile pot fi prevenite prin intermediul consumului de cafea. Acest fapt se datorează unor compuși din compoziția băuturii. Ei inhibă două proteine comune în caz de Alzheimer și Parkinson. Același studiu mai arată că nu toate sortimentele de cafea sunt la fel de eficiente.

Declarațiile cercetătorilor canadieni cu privire la faptul că a fost descoperit un tratament pentru Alzheimer și Parkinson

Unul dintre participanții la studiu, Donald Weaver, a declarat că, după stabilirea unei relații dintre cafea și bolile neurologice, interesul a vizat compoziția chimică a băuturii.

“Am remarcat că utilizarea cafelei pare să fie strâns legată de scăderea riscului de dezvoltare a bolilor Alzheimer și Parkinson. Prin urmare, am dorit să investigăm de ce se întâmplă acest lucru. Am vrut să știm cu exactitate ce compuși sunt implicați în proces. Dar și care este impactul lor exact asupra declinului cognitiv, asociat înaintării în vârstă”, a susținut codirectorul Krembil Brain Institute (Krembil Research Institute), Donald Weaver.

Trei tipuri de cafea analizate. Un singur răspuns care poate face diferența

Echipa de cercetători a folosit pentru acest studiu trei tipuri de cafea. Și anume: cafea prăjită ușor, cafea intens prăjită și cafea decafeinizată dar prăjită intens. În urma experiențelor de laborator, oamenii de știință au depistat că doar una dintre ele prezintă proprietăți deosebite. Este vorba de sortimentul de cafea prăjit intens.

Cafeaua prăjită intens oferă un nivel protector mai mare creierului și sistemului nostru nervos.

Un component-minune a fost identificat în compoziția cafelei

Un component minune stă în spatele afirmației că a fost descoperit un tratament pentru Alzheimer și Parkinson. Anume el împrumută cafelei capacitatea de a reduce riscul de apariție a bolilor Alzheimer sau Parkinson. În termeni științifici, numele său este de fenilindan. Prezența sa a fost semnalată de Dr. Ross Mancini, conducătorul studiului.

“Fenilindan este un inhibitor dual, foarte interesant. Pe măsură ce cafeaua e mai prăjită, ea capătă cantități tot mai mari de fenilindan și pare să fie mai protectoare decât cafeaua prăjită mai puțin. Este prima dată când cineva investighează modul în care fenilindanii interacționează cu proteinele responsabile de Alzheimer și Parkinsons”, a declarat dr. Mancini.

Fenilindanii investigați în studiu împiedică/inhibă amiloidul beta – două fragmente de proteine comune în caz de Alzheimer și Parkinson.

Planuri mari de viitor ale echipei de cercetători din Canada

Faptul că a fost descoperit un tratament pentru Alzheimer și Parkinson, nu-i oprește pe cercetători să-și continue studiul. Pe viitor, aceștia intenționează să descopere toate beneficiile grupului de compuși fenilindan. “Următorul pas va fi acela de a investiga cât de benefici sunt acești compuși și dacă dețin capacitatea de a pătrunde în fluxul de sânge. Sau de a traversa bariera hemato-encefalică”, a precizat conducătorul studiului.

Mancini a recunoscut că mai sunt necesare studii multiple, înainte de a putea plasa cafeaua pe lista opțiunilor terapeutice care garantează stoparea declinului cognitiv.

În România există aproximativ 300.000 de pacienți cu Alzheimer și peste 70.000 – diagnosticați cu Parkinson.

 

 

Continue Reading
Publicitate
Apasă pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

InfoSano.ro

Regimul nostru alimentar poate fi îmbogățit cu nenumărate preparate care nu au nici urmă de carne și ...
vin, mart. 15, 2019, Vezi mai mult
Ca părinte, este normal să doriți să faceți tot ce vă stă în putință pentru a vă ...
vin, mart. 01, 2019, Vezi mai mult
Abcesul dentar este una dintre cele mai frecvente probleme stomatologice. Abcesul dentar este semnalul de alarmă ...
mar, feb. 26, 2019, Vezi mai mult

MamaDeProfesie.ro

După naștere, foarte multe mămici privesc cu suspiciune spre traseul lor profesional. Totuși, oricât de sumbră și ...
lun, mart. 18, 2019, Vezi mai mult

mWisho.ro

După mesele de sărbători, problema celulitei își face simțită prezența. Dacă hrana e în stare s-o provoace, ...
mar, ian. 15, 2019, Vezi mai mult

Culinar

Cartonul este un material obţinut din celuloză, asemenea hârtiei. Având la bază acestă materie primă, devine un ...
mar, feb. 26, 2019, Vezi mai mult

Eu-Romania.org

Ideea de a căra un bagaj greu nu surâde nimănui atunci când pleacă în călătorie. Indiferent de ...
vin, mart. 15, 2019, Vezi mai mult

Concept-Casa.ro

Spuma poliuretanică este o alternativă la izolația clasică, fiind creată pentru termoizolații, hidroizolații, acoperișuri, dar și pentru ...
lun, mart. 18, 2019, Vezi mai mult
Publicitate

Știri populare